Viitoarea Administratie a SUA va impune o taxa vamala mare companiei nipone Toyota, daca va fabrica in Mexic vehicule destinate pietei americane, a avertizat presedintele ales Donald Trump.

"Toyota Motor a anuntat ca va construi o noua uzina in Baja, Mexic, pentru productia modelului Corolla, destinat Statelor Unite. In niciun caz! Ori vor construi o uzina in SUA, ori vor achita o taxa vamala mare", a transmis Donald Trump, joi seara, pe Facebook.

Nu este prima data cand presedintele ales al SUA lanseaza astfel de amenintari la adresa marilor companii internationale. Ultima data Ford a cazut prada acuzatiilor lui Trump si a renuntat la investitia din vecinul SUA, realizand finalmente investitii intr-o alta uzina Ford din Michigan, unde vor crea 700 de locuri de munca noi. Aceasta decizie luata de Ford a fost vazuta ca o lovitura uriasa de imagine data de presedintele-ales american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.