Un sofer roman, potrivit presei franceze, i-a amenintat in noaptea de Revelion pe politistii care l-au oprit pe o autostrada din Franta ca ii va ucide cu mitraliera, dupa ce acestia au constatat ca nu avea permis si asigurare pentru masina pe care o conducea si ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Adam Sain a fost oprit de politie in noaptea de sambata, 31 decembrie, spre duminica, 1 ianuarie, pe autostrada A1, in dreptul localitatii Saint-Martin-sur-Cojeul, din nordul Frantei, potrivit La Voix du Nord.

Ofiterii au povestit ca barbatul, care parea beat, a refuzat sa se supuna unui test de detectare a alcoolemiei. Nervos, el si-a aprins o tigara pe care politistii i-au luat-o si au stins-o. A incercat sa isi aprinda o a doua tigara, iar cand ofiterii au vrut sa i-o ia si pe aceasta a devenit violent. A lovit doi dintre oamenii legii cu pumnul in fata, inainte de a fi imobilizat.

Apoi, a inceput sa ii ameninte pe politisti. „Teroristii au dreptate sa va atace. Daca ies, ma voi intoarce cu o mitraliera si va voi ucide pe toti”, a spus el.

Romanul a comparut marti in instanta, unde a incercat sa isi explice gestul. „Cand beau, imi pierd mintile”, a spus el, potrivit News.ro.

Avocatul sau a explicat ca vehiculul era asigurat, desi actele nu erau pe numele soferului.

In ceea ce priveste acuzatia de apologie a terorismului, avocatul a insistat ca romanul nu vorbeste bine limba franceza si ca voia sa le spuna politistilor ca „ar face mai bine sa se ocupe de teroristi”.

Sain a fost condamnat la 12 luni de inchisoare si la plata unei amenzi de 300 de euro. In plus, vehiculul sau a fost confiscat.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.