Presa internationala consemneaza faptul ca Sorin Grindeanu este a doua propunere a PSD pentru a ocupa functia de premier. Iata ce noteaza marile publicatii.

Agentia Reuters noteaza ca PSD, partidul care a castigat alegerile legislative din urma cu doua saptamani, a propus fostul ministru al Comunicatiilor, un politician veteran de stanga pentru functia de premier.

Grindeanu, un matematician in varsta de 43 de ani, fosul viceprimar al orasului Timisoara, in prezent presedinte al PSD Timis va obtine cu usurinta aprobarea presedintelui, noteaza tot Reuters.

Grindeanu "este o propunere greu de refuzat. Este un stalp regional al PSD, fost vicepremier, fost ministru, tanar. Indeplineste criteriile"
, a declarat Sergiu Miscoiu, profesor de stiinte politice de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj.

"Victoria categorica in alegeri a PSD a sporit incertitudinea asupra abilitatii Romaniei de a mentine deficitul bugetar sub plafonul de 3 la suta din produsul intern brut al UE, avand in vedere ca programul sau de guvernare include planuri de cheltuieli ambitioase",
mai scrie agentia internationala.

De asemenea, AFP informeaza ca PSD a facut o noua propunere, alegand "calea linistii", scrie antena3.ro.

Citeste si: Cine este Sorin Grindeanu, noul prim-ministru propus de PSD


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.