Ghepardul, cel mai rapid animal terestru din lume, ar putea intraa pe lista animalelor aflate pe cale de disparitie.
Un nou studiu demonstreaza ca acest animal ar putea disparea complet in urmatorii ani, daca nu se fac eforturi pentru salvarea lui. In prezent, in salbaticie mai exista doar 7.100 de exemplare, scrie stirileprotv.ro.

In ultimii ani, gheparzii s-au extins foarte mult in zonele aflate in afara ariilor protejate, iar acest lucru a facut ca aceasta specie sa intre in conflict cu oamenii. Din acest motiv, specia este in pericol, sustin autorii studiului care solicita trecerea ghepardului de pe lista animalelor "vulnerabile" la cea a speciilor "pe cale de disparitie" .

In prezent, peste jumatate din ghepari traiesc in sase tari din Africa de Sud. In Asia, acest animal a disparut aproape complet, iar in Iran mai exista circa 50 de exemplare, mentioneaza sursa citata. Reducerea numarului de gheparzi din lume este legata si de traficul masiv cu pui de ghepard, care pot valora si 10.000 de dolari per exemplar, pe piata neagra.

In secolul trecut, numarul gheparzilor din intreaga lumea depasea 100.000.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.