Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, a decedat luni seara la un spital din Turcia, dupa ce a fost impuscat de un atacator armat intr-o galerie de arta din metropola Ankara.

Barbatul care l-a ucis pe Andrei Karlov a intrat in galeria de arta cu o legitimatie falsa de politist. In timp ce ambasadorul Rusiei in Turcia sustinea un discurs despre expozitia „Rusia, prin ochii Turciei”, acesta, un militant islamist, s-a indreptat spre el si l-a impuscat. Momentul a fost surprins de camerele de luat vederi din interior.

Andrei Karlov a fost transportat de urgenta la spital si a murit dupa cateva ore.


In imagini se poate vedea cum, la inceput, tanarul sta linistit in spatele ambasadorului, apoi acesta a tras un foc de avertisment in aer si, imediat, l-a impuscat mortal pe Karlov cu 9 focuri de arma, in timp ce striga „Allahu Akbar”. Teroristul Mevlut Mert Altintas, un tanar de 22 de ani, ce facea parte din fortele de ordine turce s-a adresat apoi multimii intr-o limba amestecata turco-araba. „Am jurat sa murim in martiriu. Este razbunarea noastra pentru Siria si Alep. Pana cand ei nu vor fi in siguranta, nici voi nu veti mai simti gustul securitatii!”. La 15 minute dupa comiterea asasinatului, Altintas a fost eliminat de trupele speciale.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.