Peste 48 de persoane au fost ranite, iar bilantul mortilor era neclar sambata, dupa ce un autobuz la bordul caruia se aflau militari in afara programului si civili a fost vizat de o explozie langa sediul universitatii din orasul turc Kayseri (centru), potrivit unor surse in domeniul securitatii si presei locale, scrie Reuters.

Ambulante au fost trimise la fata locului dupa explozie, potrivit surselor citate.

Explozia a avut loc in momentul in care autobuzul trecea pe langa o masina despre care se crede ca era plina cu explozivi, potrivit agentiei Dogan.

Explozia a avut loc in apropiere de o statie de autobuz din campusul universitatii Erciyes din Kayseri, potrivit postului NTV.

Armata turca a anuntat ca 13 militari au fost ucisi, iar alti 48 de militari au fost raniti in atentatul cu masina-capcana de sambata dimineata din orasul Kayseri, in centrul Anatoliei, relateaza The Associated Press.

Militarii se pregateau sa plece in permisie si ar putea exista si victime civile, potrivit armatei.

Ranitii au fost condusi la spitale din regiune.

Potrivit agentiei proguvernamentale Anatolia, masina-capcana a explodat la poarta Universitatii Erciyes si a lovit un autobuz de transport in comun in care, printre civili, se aflau si militari care plecau in permisie.

Guvernatorul din Kayseri Suleyman Kamci a declarat ca ”masina-capcana a explodat langa autobuz”. ”Din nefericire avem martiri si raniti”, a declarat el pentru agentia privata Dogan.

Postul NTV a citat fortele armate turce, potrivit carora 13 persoane au fost ranite si alte 48 ranite in atac.

Vicepremierul Veysi Kaynak a declarat pentru NTV ca ”factiuni tradatoare” au vizat comandouri din cadrul Brigazii Aeriene din Kayseri, ”formate exclusiv pentru siguranta poporului nostru”.

Cabinetul premierului a impus o interdictie presei sa acopere atacul

De asemenea, a indemnat institutiile media sa se abtina sa publice ceva ce ar putea provoca ”frica in randul publicului, panica si dezordine si care ar putea sa serveasca scopurilor organizatiilor teroriste”.
Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...

Atacul are loc la o saptamana dupa un atac cu masina-capcana vizand politia antirevolta de la un stadion de fotbal din Istanbul, dupa incheierea unui meci. In acest atac 44 de persoane au fost ucise, majoritatea politisti, iar peste 100 de persoane au fost ranite. Activisti kurzi au revendicat atacul, scrie News.ro.

Un dublu atentat cu bomba - pe 10 decembrie, revendicat de activisti kurzi - in apropiere de un stadion de fotbal din Istanbul s-a soldat cu peste 40 de morti si peste 100 de raniti.

Turcia se confrunta cu multimple amenintari in domeniul securitatii, inclusiv din partea Statului Islamic, din nordul Siriei, unde Ankara participa la o coalitie antijihadista condusa de Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.