Prin intermediul unei scrisori, Papa Francisc a lansat un ultim apel pentru Bashar al-Assad, solicitandu-i presedintelui sirian sa respecte dreptul umanitar international privind protejarea drepturilor civililor in tazboul sangeros in care este implicata tara, transmite The Guardian.

Papa Francisc a facut apel "la adresa presedintelui (Bashar al-Assad) pentru a se asigura ca dreptul international umanitar este respectat pe deplin in ceea ce priveste protectia civililor si accesul la ajutor umanitar".

Suveranul Pontif condamna ''toate formele de extremism si terorism, indiferent de unde provin", facand un apel nu numai catre presedintele sirian, ci si catre comunitatea internationala pentru "solutionare pasnica a ostilitatilor'', noteaza antena3.ro.

"Din pacate, am devenit obisnuiti cu razboiul, cu distrugerea; dar nu trebuie sa uitam ca Siria este o tara bogata in istorie...nu putem accepta ca acest lucru este negat de razboiul, care implica o serie de abuzuri si minciuni", a mai spus Papa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.