Primaria din Paris inchide temporar principalele parcuri din capitala Frantei, inclusiv Champ de Mars, de langa Turmul Eiffel, pentru a elimina problema sobolanilor, care s-au inmultit excesiv din cauza gunoiului, relateaza BBC News.

Cinci parcuri din oras au fost inchise deja.

Campania lansata de autoritati prevede amplasarea de noi capcane pentru sobolani - prezentate drept ecologice. De asemenea, oficialii cer oamenilor sa nu mai hraneasca nici porumbeii, nici sobolanii.

Capcanele au fost instalate deja in mai multe piete din capitala Frantei, inclusiv Cambronne si Garibaldi, din Arondismentul XV, iar Turnul Saint-Jacques, un monument faimos de pe Rue de Rivoli, a fost inchis.

Locuitorii din Arondismentul IV, unde se afla turnul, s-au plans pe un blog de problema sobolanilor.

"Aseara (30 noiembrie - n.r.), in jurul orei 18, am numarat circa 200 numai pe langa gardurile de pe Rue de Rivoli si se strangeau in gradina Turnului Saint-Jacques", a scris unul dintre locuitorii din zona.

Autoritatile au decis si sa modifice cosurile de gunoi pentru a impiedica sobolanii sa urce in ele.

Potrivit estimarilor, circa sase milioane de sobolani traiesc la Paris - aproximativ 2,5 pentru fiecare locuitor, scrie HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.