Un kamikaze a ucis cel putin 50 de militari yemeniti si a ranit alti 70 la o baza din orasul Aden, a declarat un oficial din serviciile locale de securitate, citat de Reuters.

Kamikazele s-a aruncat in aer in timp ce militarii stateau la coada pentru a-si ridica salariile, la baza Sawlaban , de la marginea orasului, au adaugat surse guvernamentale.

Organizatia terorista Statul Islamic a revendicat atacul, intr-un mesaj publicat online.

Aripa yemenita a ISIS a comis numeroase atentate vizand soldatii din orasul-port din sudul tarii, aflat sub controlul Guvernului recunoscut international, aflat in exil in Arabia Saudita.

Arabia Saudita a intervenit in razboiul civil din Yemen in martie 2015, pentru a lupta impotriva rivalilor Guvernului, miscarea rebela houthi, aliata a Iranului, fara a reusi, insa, sa preia controlul asupra capitalei tarii, Sanaa.

Cel putin 10.000 de oameni au fost ucisi in conflictul care dureaza de 20 de luni, care a generat o criza umanitara de proportii in tara saraca.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.