Cel putin patru oameni au murit, iar alti 25 au fost raniti dupa ce un tren incarcat cu propan a deraiat in nord-estul Bulgariei, la intrarea in gara din orasul Hitrino, relateaza Sofia News Agency.

UPDATE Bilantul tragediei din Bulgaria a ajuns la 7 morti.

UPDATE Numarul deceselor provocate de explozia din satul Hitrino, din nord-estul Bulgariei, dupa deraierea unui tren cu propan si gaz petrol lichefiat, a crescut la cinci. Bilantul este provizoriu.

UPDATE: Premierul bulgar Boiko Borisov a indemnat populatia sa doneze sange, dupa accidentul de tren soldat cu patru morti si zeci de raniti care s-a produs sambata dimineata in nord-estul tarii, relateaza Sofia News Agency. Borisov va merge la locul accidentului, ale carui cauze nu sunt clare deocamdata, scrie News.ro.

Multi dintre cei raniti sunt in stare grava, au declarat surse din serviciile medicale.

Mai multe vagoane ale trenului au explodat in urma deraierii, iar cel putin 20 de cladiri s-au prabusit din cauza deflagratiilor. Printre acestea se numara sediul Primariei, un restaurant si mai multe case.

Douasprezece persoane au fost salvate de sub daramaturi.

Toate ambulantele din orasele din apropiere - Razgrad, Sumen and Targoviste – au fost trimise la fata locului, a previxat seful Departamentului de Pompieri din Bulgaria, Nikolai Nikkolov.

El a precizat ca autoritatile evacueaza in prezent zona, dar nu sunt asteptate noi explozii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.