Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs in apropiere de orasul Sigli, de pe insula Sumatra, la ora locala 5.03 (00.03 ora Romaniei), la o adancime de 17,2 kilometri. Bilantul seismului a crescut la 54 de morti, in timp ce mai multe persoane sunt date disparute in continuare, au anuntat autoritatile citate de DPA.

UPDATE 11:11 - Bilantul seismului din Indonezia a crescut la 97 de morti, a anuntat seful armatei din provincial Aceh, citat de Associated Press.

UPDATE 08:28 - Bilantul seismului din Indonezia a crescut la 54 de morti, in timp ce mai multe persoane sunt date disparute in continuare, au anuntat autoritatile citate de DPA.

Cutremurul cu magnitudinea 6,4 s-a produs in apropiere de orasul Sigli, de pe insula Sumatra, la ora locala 5.03 (00.03 ora Romaniei), la o adancime de 17,2 kilometri.

Autoritatile nu au emis avertizare de tsunami.

Cutremur Indonezia

Pe insula Sumatra s-au prabusit zeci de cladiri, au anuntat oficialii, avertizand ca bilantul victimelor ar putea creste.

Autoritatile locale au anuntat ca au trimis echipamente grele pentru a cauta supravietuitori.

Cutremur Indonezia

Seismul a fost resimtit si in provincia invecinata, Banda Aceh, unde multi oameni speriati si-au parasit in fuga casele si au petrecut ore intregi pe strada.

Cutremur Indonezia

Indonezia se afla la intersectia mai multor placi tectonice, in zona cunoscuta drept Centura de Foc a Pacificului, si se confrunta cu o activitate seismica si vulcanica intensa.

In 2004, Aceh a fost afectata de un tsunami provocat de un seism puternic, soldat cu 120.000 de morti, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.