"Valul pentru intreaga fata trebuie complet interzis acolo unde este legal posibil", spune cancelarul german.

Angela Merkel a cerut sa fie introdus o initiativa legislativa prin care se interzice purtarea valului pe intreaga fata pentru femei. In acelasi timp ea a mai spus ca o criza a refugiatilor nu trebuie "sa se mai repete vreodata", in timp ce-si sustinea unul din discursurile pentru un al patrulea mandat in functia de cancelar al Germaniei.

In timpul congresului Partidului Uniunea Crestin-Democrata (CDU), Angela Merkel a spus ca va sustine fara nicio problema o interzicere completa pe teritoriul tarii sale a imbracamintei traditionaliste de tip islamic.

Aliatul cel mai de incredere al lui Merkel, ministrul de interne german Thomas de Maiziere, a sustinut o interzicere partiala pentru burka in August. Acesta a spus ca legea s-ar aplica in "locuri unde este necesara pentru coexistenta in societate", incluzand oficii guvernamentale, scoli, universitati, sali de judecata si chiar adunari publice.

Parlamentarii olandezi au votat deja pentru o astfel de lege luna trecuta, unde purtarea unei burki va fi sanctionata in transportul public, invatamant, sanatate si alte institutii publice.

Sprijinul pentru astfel de initiative a devenit tot mai mare de-a lungul si de-a latul UE, dupa ce Franta a interzis burka in 2011, urmata de Belgia, Bulgaria si cateva regiuni din Elvetia.

Angela Merkel candideaza fara a avea competitori pentru o noua etapa in fruntea CDU, unde a fost aleasa lider in anul 2000. Acum doi ani aceasta a castigat alegerile interne din partid cu 96,7%, acesta fiind cel mai bun rezultat obtinut de cancelarul german pana acum, precizeaza Independent.co.uk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.