Presedintele Francois Hollande l-a numit, marti dimineata, in functia de prim-ministru pe Bernard Cazeneuve, care a condus pana in prezent ministerul de Interne. Decizia presedintelui vine dupa ce premierul Manuel Valls a decis sa se retraga din fruntea Guvernului, scrie Reuters.
”El are o personalitate puternica si experienta in treburile statului”, a declarat o sursa din anturajul presedintelui francez cu privire la numirea lui Bernard Cazeneuve, potrivit News.ro.

Manuel Valls a anuntat ca va candida pentru a obtine nominalizarea socialistilor francezi la alegerile prezidentiale, programate sa aiba loc in aprilie-mai 2017.

Acesta ar putea sa se lupte in cursa pentru palatul Elysee cu prezidentiabilul dreptei Francois Fillon, precum si cu extremista Marine le Pen de la Frontul National.

Francois Hollande a decis recent sa nu candideze pentru al doilea mandat prezidential, fiind considerat cel mai nepopular lider din istoria recenta a Republicii Franceze.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.