Presedintele-ales, Igor Dodon sustine ca "proiectul de lege care prevede trecerea SPPS-ului in subordinea SIS-ului, iar SIS-ul in subordinea Parlamentului, tradeaza teama de un presedinte puternic, pe care nu-l pot controla", scrie independent.md.

"Gindul ca poporul a ales un presedinte antioligarhic le da fiori exponentilor majoritatii parlamentare. Frica de un presedinte al poporului ii face sa recurga la trucuri la limita legii pentru a fura din atributiile sefului statului.

Proiectul de lege care prevede trecerea SPPS-ului in subordinea SIS-ului, iar SIS-ul in subordinea Parlamentului, tradeaza teama de un presedinte puternic, pe care nu-l pot controla. Sunt sigur, insa, ca nici asta nu-i va ajuta. Voi uza de toate pirghiile legale, pentru a face ordine atit la SIS, cit si la Procuratura Generala, unde trebuie sa stea in frunte o persoana independenta si cu verticaltate, o persoana fara frica, un functionar profesionist care va initia reformele in justitie si organele de drept", a scris Dodon pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.