Peste sase mii de credinciosi s-au adunat sa serbeze faptul ca Iisus Hristos a fost numit Regele Poloniei.

Ceremonia a marcat 1050 de ani de la crestinarea poporului polonez, care de-a lungul timpului a fost supus mai multor situatii de grea incercare.

La ceremonie a fost prezent si presedintele Andrzej Duda. Initial, episcopii polonezi s-au opus ideii. In 2008, lor li se parea o idee „gresita si inutila". Dupa patru ani, aveau aceeasi opinie, dar eventual au fost convinsi de importanta gestului. Originea acestui eveniment este viziunea unei asistente poloneze care a trait in prima jumatate a secolului 20, Rozalia Celakowna. Femeia avertiza ca singura salvare a poporului polonez de Apocalipsa e sa-l introneze pe Iisus ca rege.

Se schimba ceva in Polonia dupa asta? Inca se disputa legile legate de interzicerea avortului, care ignora lupta femeilor poloneze care vor sa aiba dreptul elementar de a decide ce fac cu corpul lor. Refugiatii tot sunt intampinati cu ura, preotii conduc marsuri de extrema dreapta si cer eliminarea "infectiei" evreiesti. Se pare ca Hristos a ajuns regele Poloniei in vremuri destul de tulburi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.