Avionul in care se aflau jucatorii echipei Chapecoense si care s-a prabusit, marti dimineata, in Columbia, fusese utilizat in urma cu 20 de zile de nationala Argentinei, cu Messi si Aguero, pentru deplasarea la meciul cu Brazilia, de la Belo Horizonte, din preliminariile CM-2018.

Conform sport.es, aparatul companiei LaMia, un RJ-85, versiunea modernizata a BAE-146, produs de British Aerospace, a fost folosit de jucatorii si staful tehnic al nationalei Argentinei in urma cu 20 de zile, pentru deplasarea in Brazilia, unde Messi si coechipierii sai au fost invinsi, cu scorul de 3-0.

Aparatul a zburat prima data in 26 martie 1999, fiind folosit de atunci de Mesaba Airlines pana in 2007 si de City Jet pana in 2010, an in care a fost trecut in conservare, pana in 2013, cand a fost preluat in operare de compania LaMia (LÍNEA AÉREA MÉRIDA INTERNACIONAL DE AVIACIÓN), fondata in Venezuela si mutata apoi in Bolivia.

81 de persoane se aflau in avionul prabusit

Autoritatile columbiene au anuntat, marti dimineata, prabusirea unui avion charter, la bordul caruia se afla intreaga echipa de fotbal braziliana Chapecoense. Se pare ca 72 de pasageri si noua membri ai echipajului erau la bordul avionului prabusit in apropiere de localitatea Cerro Gordo din municipalitatea La Union. Presa locala relateaza ca cel putin zece persoane sunt tratate la locul accidentului, in vreme ce reprezentantii aeroportului din Medellin sustin ca doar sase persoane au supravietuit tragediei, transmite Reuters si The Guardian.

Avionul s-a prabusit in jurul orei locale 00.15 (07.15 ora Romaniei) din cauza lipsei de combustibil, in timp ce echipa braziliana se indrepta spre aeroportul Jose Maria Cordova din Rionegre, care deserveste metropola Medellin.

Echipa Chapecoense urma sa joace, miercuri, meciul tur al finalei Copei Sudamericana (echivalentul sudamerican al Ligii Europa) la Medellin, contra formatiei Atletico Nacional. Returul era programat peste o saptamana, la 7 decembrie, in Brazilia.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.