Un militar turc a fost ucis si alti doi au fost raniti intr-un atac cu bomba comis de militanti ai organizatiei teroriste Statul Islamic, in apropiere de orasul sirian Al-Bab, au anuntat duminica surse din domeniul securitatii, citate de Reuters.

Cei trei militari au fost evacuati in viata, cu elicopterul, sambata si au fost dusi in orasul Gaziantep, din sudul tarii. Unul dintre ei a murit, insa, din cauza ranilor, potrivit unor surse apropiate dosarului.

Turcia a lansat o incursiune in Siria in luna august, cand a trimis avioane de lupta, tancuri si forte speciale pentru a sprijini rebelii turci si arabi, pentru a incerca sa indeparteze ISIS si militantii kurzi de la granite.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat saptamana trecuta ca fortele sprijinite de turci se aflau numai la doi kilometri distanta de al-Bab si urmau sa cucereasca rapid orasul.

Al-Bab are o mare importanta strategica pentru Turcia, pentru ca militiile kurde au incercat, de asemenea, sa il controleze. Ankara este hotarata sa impiedice fortele kurde siriene sa uneasca teritoriile controlate cu cele dominate de kurzii turci, de teama ca va alimenta separatismul, scrie News.ro.

Desi Turcia este stat membru NATO si parte a coalitiei conduse de SUA impotriva Statului Islamic, Washingtonul a afirmat ca nu ofera sustinere Turciei pentru cucerirea Al-Bab.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.