Autoritatea de reglementare a sectorului comunicatiilor din Rusia, Roskomnadzor, a trimis joi o solicitare furnizorilor de Internet sa blocheze site-ul retelei de socializare pentru profesionisti LinkedIn, in urma unei decizii a justitiei, transmite Reuters.

Masura a fost luata pentru ca LinkedIn nu a respectat noile reglementari introduse anul trecut, care impun companiilor din industria Internetului sa pastreze datele clientilor pe servere din Rusia.

Servicii precum Google, EBay, Booking.com si Uber au luat masuri pentru ca aceste date sa fie mutate in Rusia, a precizat anterior Roskomnadzor, scrie News.ro.

Institutia a cerut unui tribunal din Rusia sa blocheze accesul la site-ul LinkedIn, pentru ca nu s-a conformat noilor prevederi.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.