Amuzati si dornici de a se lauda cu "vitejia" lor, cei doi tineri s-au suit pe o broasca testoasa, s-au fotografiat si au incarcat apoi imaginile pe Facebook. Aveau sa regrete, in scurt timp, acest gest inconstient.

Imaginea, incarcata pe Facebook cu descrierea "Facem surf pe o broasca testoasa, in weekend" a provocat un val de indignare in mediul virtual si a fost vazuta si de Michael Beatty, reprezentant au unui centru de prevenire a violentei impotriva animalelor, care a decis sa ia masuri, scrie huffingtonpost.com.

La scurt timp dupa aceasta imagine, cei doi au publicat pe Facebook o alta imagine, cu o broasca testoasa moarta, nefiind insa clar daca era vorba de acelasi animal.

Cei doi tineri au fost raportati autoritatilor, iar Queensland National Parks investigheaza acum acest incident. Daca vor fi gasiti vinovati, cei doi ar putea plati o amenda record, de 20.000 de dolari fiecare, pentru fapta lor.

In Australia, broastele testoase de mare incep sa vina la tarm in lunile octombrie si noiembrie, pentru a-si face cuiburi, iar deranjarea lor este interzisa prin lege.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.