Presedintele american ales Donald Trump acuza “protestatari profesionisti” pentru manifestatiile izbucnite in tara dupa victoria sa in alegerile prezidentiale, relateaza Sky News.

“Tocmai am avut alegeri prezidentiale foarte deschise si de succes. Acum manifestanti profesionisti, incitati de presa, protesteaza. Nu este corect!”, a scris Trump pe Twitter, in prima reactie la manifestatiile care macina tara.

Mii de manifestati au iesit in strada in mai multe orase americane, pentru a doua noapte consecutiv, pentru a protesta fata de victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale. Oamenii s-au declarat ingrijorati ca triumful politic al mogulului imobiliar va da o lovitura drepturilor civile.

La Portland, manifestatiile au degenerat in violente, iar Politia le-a declarat “revolta”.

In noaptea de miercuri spre joi, zeci de mii de oameni au protestat fata de Trump. La Oakland, politia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa multimea.

Peste 100 de oameni au fost arestati in urma mitingurilor, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.