Mai multe proteste au erupt in Statele Unite dupa surprinzatoarea victorie a lui Donald Trump, insa in California s-au putut vedea cele mai ample miscari de mase.

Californienii vor sa se desparta de SUA, precum Marea Britanie a facut cu Uniunea Europeana. Miscarea exista la un nivel minimalist si inainte de alegeri, insa victoria lui Trump a actionat ca un catalizator care a dus inspre dorinta de a obtine independenta fata de statul federal.

Mii de oameni au iesit pe strazi pentru a-si manifesta nemultumirea fata de alegerea facuta de compatriotii lor.

CalExit s-ar putea sa devina o realitatea sfasietoare pentru Trump si SUA, daca acesta nu va reusi sa medieze situatia in mandatul de 4 ani pe care-l va avea incepand cu 20 ianuarie 2017.

Hillary Clinton a fost castigatoare detasata in California, unde a obtinut cu 2,5 milioane mai multe voturi decat republicanul Trump.

"Vreau California sa fie tot ce poate ea sa fie, iar grupul nostru crede ca situatia politica si conexiunea culturala s-au rupt de SUA, acest lucru tinandu-ne acum in departe de adevaratul nostru potential.", a declarat Louis Marinelli, presedintele organizatiei Yes California.

Campania Yes California a raportat o crestere a donatiilor cu 70% doar intr-o singura zi, dupa aflarea rezultatelor alegerilor prezidentiale. Miscarea este finantata si de unul dintre magnatii din acest stat. Shervin Pishevar este recunoscut pentru investitiile pe care le-a facut in finantarea proiectelor Hyperloop One.

"Ca a sasea cea mai mare economie din lume, ca motorul economic al acestei tari si ca cel mai mare contributor la bugetul de stat al SUA, California duce o greutate mare.", a spus Shervin Pishevar, unul dintre cei mai cunoscuti sustinatori ai miscarii de independenta fata de Statele Unite ale Americii.

Un alt stat care a avut o tentativa de separare de SUA a fost Texas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.