Presa internationala a reactionat, miercuri, dupa anuntarea rezultatul alegerilor prezidentiale din Statele Unite ale Americii, in urma carora Donald Trump a devenit cel de-al 45-lea presedinte american, cu titluri publicate pe primele pagini precum ”Trump a castigat”, ”Dumnezeu sa ierte America” si ”Trumpocalypse”.

Pe prima pagina a ziarului The New York Times rezultatul alegerilor a fost anuntat cu titlul ”Trump a triumfat. Un mogul strain a capturat presedintia, socand-o pe Clinton in statele «fronturi»”, alaturi de o imagine a republicanului.

The Boston Globe a publicat pe prima pagina titlul ”Un soc cu Trump. Republicanul castiga presedintia, invingand-o pe Clinton si provocand valuri la nivel mondial”.

Pe prima pagina a ziarului Daily News a aparut titlul ”House of Horrors” (”Casa Groazei”), pe un fundal cu imaginea Casei Albe si drapelul american coborat, scrie News.ro.

The Wall Street Journal a publicat pe prima pagina o fotografie a lui Donald Trump si o harta in care sunt reprezentate statele care au votat pentru el si cele care au votat pentru rivala sa democrata, Hillary Clinton. ”Presedintele Trump. Un val populist i-a dat avantaj republicanului”, arata titlul ziarului.

The Washington Post a publicat pe prima pagina o imagine cu Donald Trump pe patru din cele sase coloane, cu titlul ”Trump a castigat. Batjocura votantilor pentru status quo provoaca prabusirea lui Clinton”.

Pe prima pagina a ziarului canadian Le Journal de Montreal a aparut titlul ”Oh Doamne!”, alaturi de imaginea lui Donald Trump, care zambeste.

The Guardian a anuntat pe prima pagina: ”Trump sfideaza asteptarile intr-o noapte plina de disperare pentru democrati”.

Ziarul spaniol El Periodico a anuntat ca Donald Trump a devenit cel de-al 45-lea presedinte american si a publicat titlul: ”Dumnezeu sa ierte America. Populismul candidatului republican s-a impus si a provocat prabusirea lui Clinton” si o imagine in care Trump face un gest acuzator.

El Pais a publicat pe prima pagina titlul ”SUA cade in mainile populismului agresiv al lui Trump”.

Citeste si:
Ioana Dichiseanu și Mircea Badea, reacții neașteptate după ce Delia...
Ioana Dichiseanu și Mircea...

Ziarul La Republica a anuntat: ”Candidatul republican a surprins lumea. Trump!”, in timp ce ziarul argentinian Clarin a publicat titlul ”Trump a castigat si SUA incepe o era care socheaza lumea”.

Liberation a publicat o editie speciala cu chipul lui Donald Trump si titlul ”Trumpocalypse”, un cuvant format din termenii ”Trump” si ”apocalipsa”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.