Noua state s-au exprimat pentru liberalizarea legislatiei privind marijuana, iar locuitorii din California isi vor spune parerea in legatura cu o propunere privind folosirea prezervativelor si a „altor masuri de protectie” in timpul realizarii filmelor pentru adulti, scrie Agerpres.

Statele California, Arizona, Nevada, Massachusetts si Maine si-au exprimat votul asupra legalizarii marijuanei in scopuri recreationale, persoanele adulte putand astfel sa cumpere, sa detina si sa consume in mod legal acest drog, scrie DPA.

Alte patru state vor vota pentru a permite sau a extinde folosirea marijuanei in scopuri medicale. In 25 de state o astfel de intrebuintare este deja legala.

Aceste voturi vor duce cel mai probabil la o extindere semnificativa a pietei legale a marijuanei in SUA. Astfel, intr-o mare parte din vestul tarii si in mai multe state din est acest drog va putea fi comercializat si consumat in mod legal, transmite Digi24.

Unii experti considera ca s-ar crea un efect al bulgarului de zapada, legalizarea marijuanei la nivel national urmand a deveni inevitabila.

Marijuana este deja legala in scopuri recreationale in state vestice precum Alaska, Washington, Oregon si Colorado si in capitala Washington DC.

Insa detinerea, consumul sau vanzarea de marijuana raman ilegale in majoritatea statelor americane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.