In primul sau discurs dupa castigarea alegerilor, Donald Trump a felicitat-o pe Hillary Clinton pentru munca depusa in campanie si promis ca va fi presedintele tuturor americanilor, indemnand, totodata, poporul la unitate.

Multumesc. Imi pare rau ca ati asteptat, este o treaba complicata. Tocmai am primit un apel de la secretarul Clinton. Ea ne-a felicitat pentru aceasta victorie, iar eu am felicitat-o pe ea si pe familia acesteia pentru ca a luptat extrem de bine in aceasta campanie. A luptat bine. Hillary a muncit extrem de mult pentru o perioada lunga de timp, iar noi ii datoram recunostinta pentru ca a servit aceasta natiune. Este timpul sa ne unim. Promit cetatenilor ca voi fi presedinte pentru fiecare american, iar aceasta pozitie este extrem de importanta pentru mine. Pentru cei care au ales sa nu ma sustina, si au fost destui care au facut asta, lansez un apel pentru unitate. Este timpul sa ne unim ca oameni, republicani, democrati si independenti”, a precizat Donald Trump.

Totodata, el a promis ca ii va ajuta pe americanii "uitati de sistem" si a precizat ca va reface infrastructura Statelor Unite.

”Ne vom reconstrui infrastructura. Aceasta va ajunge de la 0 la 100. Vom da locuri de munca la milioane de americani, care vor participa la reconstruirea infrastructurii”, a mai spus el la centrul de conventie din Manhattan. Alaturi de Donald Trump au savurat victoria sotia si cei 5 copii, dar si toti politicienii care au participat la campania republicana, inclusiv Rudy Giulliani, Ben Carson si Chris Christie.

De asemenea, presedintele ales a declarat ca va dubla cresterea economica, iar natiunea va redeveni cea mai mare economie din intreaga lume. Donald Trump a promis comunitatii internationale ca va mentine relatiile bilaterale la un nivel ridicat cu toate statele care sunt partenere SUA.

”Vom dubla cresterea economica si vom avea cea mai mare crestere economica din intreaga lume. Ne vom intelege cu orice natiune care vrea sa se inteleaga cu noi. Vom avea relatii bune. Trebuie sa reluam controlul asupra destinului tarii noastre. Vreau sa transmit comunitatii internationale ca ne vom intelege cu toate statele lumii. Va promit ca nu va voi dezamagi. Voi face o treaba minunata. Abia astept sa fiu presedintele vostru. In timp ce aceasta campanie s-a incheiat, vreau sa va spun ca miscarea noastra abia acum incepe. Veti fi atat de mandri de presedintele vostru. Atat de mandri. Iubesc aceasta tara.

Citeste si:
Victorie pentru Donald Trump. A câștigat alegerile interne din...
Victorie pentru Donald Trump....

Vreau sa le multumesc oamenilor care m-au ajutat in aceasta noapte istorica. Mai intai vreau sa le multumesc parintilor mei, care ma privesc acum din ceruri. Vreau sa le multumesc surorilor mele, care sunt foarte timide in aceasta seara si fratelui meu, Robert. Am fost foarte norocos in viata si am o familie minunata”, a precizat miliardarul republican.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.