Conflictul din Yemen, care a intrat in a 20-a luna a sa, a facut peste 7.000 de morti si aproape 37.000 de raniti, in timp ce 21 de milioane de persoane au nevoie de asistenta medicala, a precizat luni Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), potrivit AFP.

Pana la data de 25 octombrie, peste 7.070 de persoane au fost ucise si 36.818 ranite, conform unui nou bilant stabilit pe baza datelor compilate in unitatile de sanatate de catre OMS.

In razboiul din Yemen se confrunta fortele proguvernamentale si rebeli care controleaza regiuni vaste, printre care si capitala Sanaa.

Conflictul s-a agravat in contextul in care o coalitie comandata de Arabia Saudita a intervenit la 26 martie 2015 in incercarea de a-i respinge pe rebelii houthi pro-iranieni care au incercuit trupele loialiste in sud.

Organizatiile internationale si-au exprimat temerile in legatura cu riscul de foamete si de aparitie a holerei in anumite regiuni.

Intr-un comunicat publicat la Sanaa, OMS a indicat ca peste jumatate din unitatile de sanatate sunt inchise sau functioneaza partial in Yemen. Exista de asemenea penurii de medicamente in peste 40% din toate districtele, conform unui studiu realizat de OMS, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.