Redactorul sef al ziarului de opozitie laic Cumhuriyet, Murat Sabuncu, a fost retinut luni de politia turca, care a operat perchezitii atat la domiciliul acestuia, cat si la locuintele mai multor responsabili si redactori ai publicatiei, au relatat CNN Turk si alte canale media turce, citate de Reuters.

In acelasi timp, CNN Turk, citat de AFP, informeaza ca 13 mandate de arestare au fost emise pe numele unor jurnalisti si responsabili ai ziarului.

Murat Sabuncu a fost arestat, iar autoritatile ii cauta acum pe Akin Atalay, presedintele Consiliului director al publicatiei, si pe jurnalistul Guray Oz, a indicat agentia locala de presa Anadolu, desi, potrivit ziarului Cumhuriyet, care spune ca nu cunoaste motivele acestor arestari, Guray Oz ar fi deja in detentie.

Cauzele retinerii redactorului sef al Cumhuriyet si ale perchezitiilor nu au fost facute publice, dar aceste actiuni ale fortelor de ordine intervin pe fondul represaliilor declansate de autoritatile turce impotriva tuturor persoanelor presupuse a avea vreo legatura cu predicatorul Fethullah Gulen, despre care Ankara sustine ca s-ar afla la originea puciului esuat din 15 iulie, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.