Doua cutremure, de 5,4 grade si 6,1 grade pe Richter au fost resimtite in centrul Italiei, inclusiv la Roma, miercuri. Mai multe cladiri, printre care si o biserica, s-au prabusit. Aceste seisme s-au produs la doua luni dupa cel care a distrus Amatrice si alte localitati din jur. 

Epicentrul primului seism a fost localizat in apropiere de Macerata, langa Perugia, anunta Centrul National italian pentru Vulcanologie, iar seismul s-a produs la o adancime de circa 10 kilometri. Acesta a fost urmat de o replica de 6,1 grade.

Seismele au fost resimtite in mare parte din centrul tarii, din Perugia, in Umbria si Roma si pana in Aquila, si au zguduit palate vechi de sute de ani in centrul capitalei. Cateva cladiri, printre care si o biserica, s-au prabusit.

Italia a fost zguduita, pe 24 august, de un cutremur care a distrus satul Amatrice si alte localitati vecine. Aproape 300 de oameni au murit atunci, iar alte cateva sute au fost ranite sau au ramas fara locuinte.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.