Autoritatile sarbe au inregistrat o intensificare a activitatii serviciilor de informatiilor straine in Serbia, atat dinspre Vest, cat si dinspre Est, a estimat luni premierul sarb Aleksandar Vucic, dupa o reuniune a biroului de coordonare a serviciilor de securitate nationala din Serbia, potrivit Tanjug.

''Ii vom aduce in fata justitiei pe toti cei care dau informatii operative de la politie oficialilor din ambasade straine'', a spus Vucic.

''S-au inregistrat astfel de activitati. Unii dintre autori au fost neutralizati. Indiferent de pretul pe care il voi plati personal, Serbia ii va aduce in fata justitiei pe toti conationalii nostri care cred ca au voie sa dea informatii ambasadelor straine'', a subliniat seful executivului de la Belgrad.

La inceputul lunii septembrie, un tribunal din Belgrad l-a condamnat pe Cedo Colovic, fost ofiter in randul fortelor sarbe din Croatia in timpul razboiului de independenta, la trei ani de inchisoare pentru spionaj in favoarea Zagrebului.

El ar fi furnizat Croatiei informatii de natura militara folosite pentru a urmari in justitie cazuri de crime de razboi. Potrivit media sarbe, Cedo Colovic a trait in Croatia pana in 1990, precizeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.