Bob Dylan, primul muzician din istorie distins cu Premiul Nobel pentru Literatura, ar putea pierde 900.000 de dolari, remuneratia acordata o data cu districtia Nobel, daca nu va tine o prelege despre acest premiu.

Pana acum, cantaretul Bob Dylan nu a oferit nicio reactie vizavi de premiul primit, ceea ce a a determinat un membru al academiei suedeze sa-i catalogheze acest gest drept "nepoliticos si arogant". Pentru a intra in posesia banilor, Dylan trebuie sa tina o prelegere sau un concert "relevant pentru munca pentru care i-a fost acordat premiul", scrie hotnews.ro.

Daca nu va face asta, Dylan va pierde cei 900.000 de dolari.

Chiar daca nu va primi banii, Fundatia Nobel nu accepta refuzul premiului, numele artistului fiind listat drept castigator al premiului Nobel pentru Literatura in anul 2016.

Bob Dylan nu a reactionat nici pana acum cu privire la distinctia primita, desi au trecut doua saptamani de la acordarea premiului Nobel.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.