Junko Tabei, prima femeie din istorie care a escaladat muntele Everest, a incetat din viata la varsta de 77 de ani, informeaza time.com.

Prima alpinista care a reusit sa care a reusit sa escaladeze Varful Everest in 1975, cel mai inalt punct de pe Pamant, a fost invinsa, in cele din urma, de cancer, relateaza agentia japoneza NHK. Tabei avea varsta de 35 de ani cand a urcat pe muntele Everest cu o inaltime de 8848 m.

Insa, femeia nu s-a oprit dupa recordul inregistrat in 1975, cucerind in continuare cele mai inalte varfuri montane din peste 70 de state. Astfel, in anul 1992, Tabei a devenit prima femeia care a escaladat cei mai inalti munti din toate cele 7 continente, inclusiv Kilimanjaro si Denali, scrie descopera.ro.

Agentia NHK noteaza ca Tabei a fost diagnosticata cu cancer in urma cu 4 ani. Chiar si pe parcursul tratamentului, ea a continuat sa escaladeze muntii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.