Surse din serviciile de securitate turce au anuntat duminica dimineata ca un politist si-a pierdut viata, iar alte zece persoane au fost ranite, dupa ce o masina-capcana a explodat in apropierea unui autovehicul de politie din sud-estul predominant kurd al Turciei. Incidentul a avut loc in provincia Bingol, situata in partea estica a Anatoliei, informeaza Reuters.

Printre raniti se numara sase politisti.

De asemenea, serviciile de securitate sustin ca atacul cu masina-capcana a fost orchestrat de catre militantii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Turcia se confrunta cu numeroase amenintari ca membru al unei coalitii ce lupta cu Statul Islamic. Insa, Erdogan a declarat razboi si militantilor PKK din sud-estul tarii, dupa ce un armistitiu care a durat doi ani si jumatate a esuat in iulie 2015, ceea ce a dus la cele mai sangeroase violente intre cele doua tabere din anii ’90 incoace, scrie News.ro.

Peste 40.000 de persoane au decedat in urma conflictul violent dintre militantii kurzi si fortele de securitate turce.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.