Geniul din domeniul fizicii, Stephen Hawking, care a sfidat stiinta si care de-a lungul timpului a facut descoperiri revolutionare cu privire la cosmos, gauri negre si alte aspecte neexplorate ale universului in care traim a lansat un nou avertisment care vizeaza rasa umana, informeaza Science Alert.
Intr-o prelegere sustinuta la Universitatea din Cambridge, Stephen Hawking a facut o afirmatie indrazneata cu privire la inteligenta artificiala, fiind de parere ca "fie va reprezenta cea mai buna inventie, fie cea mai rea".

"Ne petrecem o mare parte din timp studiind istoria, care, sa recunoastem, este o istorie a stupiditatii",
a declarat astrofizicianul la conferinta organizata pentru celebrarea deschiderii Centrului Leverhulme, care se va ocupa cu studierea intelientei viitorului.

"Dar este o schimbare binevenita faptul ca oamenii studiaza, in schimb, viitorul inteligentei artificiale",
a adaugat Hawking, preocupat totodata de metodele viitoare ale acestui tip de inteligenta. El crede ca acest fenomen va duce la degradarea si disparitia rasei umane, scrie descopera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.