Din pricina nemultumirilor generate de faptul ca guvernul ar putea introduce noi masuri de austeritate,in semn de protest, mii de greci au iesit in strada la Atena.

Avand in vedere presiunile creditorilor internationali asupra autoritatilor de la Atena in vederea unor noi reforme in domeniul muncii, cetatenii se tem ca vor fi anuntate noi taieri de salarii.

Saptamana aceasta va avea loc o noua runda de negocieri intre creditorii internationali si autoritatile elene, scrie antena3.ro.

Atena va fi vizata de un nou proces de evaluare a conditiilor pachetului de salvare, ce presupune, printre altele, o inasprire a conditiile de pe piata muncii.

"Grecia si-a respectat partea sa de acord si asteapta acelasi lucru din partea partenerilor sai. Nu cautam pur si simplu, ci cerem si ne asteptam la masuri precise care sa faca datoria sustenabila, in cadrul acordului pe care il implementam", spunea premierul Alexis Tsipras in august.

"Aceasta (restructurare a datoriei – n.r.) va fi urmata de o reducere a excedentului (bugetar – n.r.) dupa 2018, ceea ce va deschide calea catre cresterea economica", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.