Cel putin 25 de detinuti au murit in luptele dintre doua factiuni rivale, intr-o inchisoare supraaglomerata din nordul Braziliei, scrie presa locala citata de BBC News.

Sapte dintre cei ucisi au fost decapitati, iar alti sase au fost arsi, a declarat un oficial din politie.

Luptele din penitenciarul din Boa Vista, capitala statului Roraima, au avut loc in timpul orelor de vizita, scrie News.ro.

Circa 100 de vizitatori au fost luati ostatici, dar au fost eliberati cand fortele de ordine au reusit sa inabuse revolta.

Violentele au izbucnit cand un grup de detinuti a intrat intr-o sectiune a penitenciarului unde se aflau membrii unei factiuni rivale. Detinutii erau inarmati cu bate si cutite, a declarat un martor.

In penitenciarul din Boa Vista se afla in prezent 1.400 de detinuti, desi capacitatea este de 740 de locuri.

Brazilia are a patra populatie carcerala din lume – circa 600.000 aflati dupa gratii.

Potrivit presei locale, multe inchisori sunt supraaglomerate si fara resurse suficiente, ceea ce a facut sa ajunga, practic, sub controlul bandelor infractionale.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.