Israelul a anuntat vineri ca isi suspenda cooperarea cu UNESCO, a doua zi dupa un vot pe care l-a denuntat drept o negare a legaturii istorice milenare intre evrei si Ierusalim, informeaza AFP, citat de Agerpres.

Intr-o scrisoare adresata directoarei generale a UNESCO, Irina Bokova, si publicata pe Twitter, ministrul israelian al educatiei Naftali Bennett acuza UNESCO ca ofera un "sprijin imediat terorismului islamist" si anunta suspendarea de catre comisia israeliana UNESCO a "tuturor activitatilor profesionale cu organizatia internationala".

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a criticat joi doua proiecte de rezolutie asupra "Palestinei ocupate", care urmeaza sa fie dezbatute martea viitoare de UNESCO, apreciind ca acest organism pentru cultura al ONU "si-a pierdut putina legitimitate care ii mai ramasese".


Textele, prezentate de mai multe tari arabe, au fost adoptate joi in comisie cu 24 de voturi pentru, sase impotriva, 26 de abtineri si doua absente, potrivit unor participanti. Dar pentru a fi adoptate definitiv, ele mai trebuie supuse votarii in Consiliul executiv marti.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.