Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy s-a folosit de dezbaterea electorala de joi seara in cadrul campaniei pentru alegerile primare ale conservatorilor pentru a atrage atentia asupra unor noi posibile atacuri teroriste, transmite DPA.

"Intrebarea nu este daca, ci cand va avea loc urmatorul atac", a spus Sarkozy in cadrul dezbaterii cu alti sase politicieni francezi care lupta pentru nominalizarea conservatorilor in cursa pentru presedintie de anul viitor.

Intr-un an in care au fost inregistrate mai multe atacuri sangeroase in Franta, Sarkozy si principalul sau contracandidat, Alain Juppe, s-au concentrat pe terorism.

Sarkozy s-a exprimat in favoarea inchiderii extremistilor islamisti periculosi, ca masura de precautie. Juppe a insistat ca judecatorul este cel care trebuie sa dea o decizie finala in legatura cu astfel de masuri. In dezbaterea de joi, Juppe a insistat ca trebuie sa existe o 'linie rosie' peste care sa nu se treaca.

Juppe, care a fost prim-ministru in timpul lui Jacques Chirac, si Sarkozy s-au plasat bine in sondajele realizate printre alegatorii francezi, insa cele mai recente sondaje il dau in frunte pe Juppe.

Cei doi candidati au abordat strategii de campanie diferite. Discursul lui Sarkozy pare a tinti catre alegatorii cu pozitii mai conservatoare, uneori chiar anti-imigratie, in timp ce Juppe face apel la stabilitate.

Abordarea concilianta a lui Juppe la chestiuni sensibile precum migratia si identitatea, probleme care au divizat Franta in ultimii ani, i-au adus critici din partea altor candidati si a unor analisti, care il considera 'naiv' in fata fenomenului radicalizarii, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.