Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat joi ca nu va exista niviun compromis in ceea ce priveste negocierea iesirii Marii Britanii din UE. Tusk a avertizat ca exista doua alternative: fie Londra se indreapta spre un Brexit dur, fie renunta la ideea de a iesi din blocul comunitar, noteaza The Guardian.

Tusk a insistat asupra faptului ca Marea Britanie nu poate spera sa ramana atat pe piata unica a Europei, cat si sa restrictioneze circulatia migrantilor din UE.

"Asta este o iluzie, sa crezi ca cineva poate sa manance tort la nesfarsit. Faceti un experiment simplu – cumparati un tort, mancati tortul si verificati daca mai e tort in farfurie dupa aceea", a declarat Tusk.

Este pentru prima oara cand Donald Tusk are o pozitie atat de ferma pe subiectul Brexit, scrie antena3.ro.

De asemenea, a specificat ca negocierile cu guvernul britanic vor fi "dure", prin urmare ele trebuie abordate "cu strategie", iar "orice scenariu este posibil" in ceea ce priveste rezultatul tratativelor. Totusi, usa unei posibile reveniri a Marii Britanii asupra deciziei a fost lasata deschisa, noteaza stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.