Refugiatul sirian suspectat ca a planificat un atac in Germania, in numele organizatiei jihadiste Statul Islamic, s-a sinucis in inchisoare, dupa doar doua zile de la arestare, declansand o polemica despre conditiile in care era detinut, relateaza AFP.

"Jaber al-Bakr s-a sinucis in infirmeria inchisorii din Leipzig", a anuntat intr-un comunicat Guvernul regional din Saxonia, in estul Germaniei, fara sa ofere detalii.

Potrivit site-ului ziarului Bild si agentiei DPA, suspectul a fost gasit spanzurat in celula sa de la infirmerie. El a fost incarcerat, luni, in orasul saxon, scrie news.ro. Riscul de a se sinucide al clientului sau era cunoscut de catre conducerea inchisorii, mai ales ca acesta se afla in greva foamei de cand a fost incarcerat si ca a incercat sa se electrocuteze la priza.

Potrivit Bild, celula sa era controlata doar o data pe ora si nu permanent, asa cum se procedeaza de obicei in cazul unor persoane considerate ca susceptibile sa se sinucida.

Jaber al-Bakr, in varsta de 22 de ani, a fost livrat politiei in noaptea de duminica spre luni, dupa 48 de ore de fuga, de catre trei compatrioti, la Leipzig, unde l-au gazduit si apoi si-au dat seama cine era si l-au denuntat.

Suspectul a declarat, in primele interogatorii, ca acesti trei sirieni erau la curent cu planurile sale de atentat. Insa autoritatile raman prudente fata de aceste acuzatii, fara sa excluda un denunt mincinos, din razbunare fata de cei trei sirieni, sarbatoriti ca eroi in toata tara, incepand de luni incoace. Cei au fost felicitati de catre cancelarul Angela Merkel, iar mai multe voci au indemnat sa fie decorati, eventual sa li se dea cetatenia germana.

Jaber al-Bakr ar fi vrut sa sa comita un atac in numele ISIS, in aceasta saptamana, la un aeroport din Berlin.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.