Candidata democrata in alegerile prezidentiale americane Hillary Clinton este creditata cu un avans de 11 puncte procentuale fata de Donald Trump, potrivit unui sondaj publicat luni, efectuat dupa publicarea unei inregistrari video in care apare pretendentul republican si care a provocat un scandal, relateaza AFP.

Potrivit acestui sondaj, realizat pentru postul NBC si Wall Street Journal (WSJ), Clinton este sustinuta de 46% dintre eventuali alegatori, iar adversarul ei republican de 35%.

Restul celor chestionati ii sustin pe candidatul libertarian Gary Johnson (9%) si pe candidata ecologista Jill Stein (2%).

Aceasta ancheta, a carei marja de eroare este de plus sau minus 4,6%, a fost realizata sambata si duminica, dupa difuzarea unei inregistrari video din 2005 in care Donald Trump face declaratii osbscene si degradante despre femei.

In schimb, sondajul, a fost efectuat inaintea dezbaterii televizate in care s-au infruntat, duminica seara, Donald Trump si Hillary Clinton.

In total 52% dintre persoanele intervievate considera ca aceasta inregistrare video este necesar sa reprezinte o miza a campaniei, iar 42% sustin contrariul, scrie News.ro.

De asemenea, 41% sunt de parere ca declaratiile lui Donald Trump din aceasta inregistrare sunt "total inacceptabile".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.