Doi atentatori sinucigasi s-au aruncat in aer in apropiere de capitala Turciei, Ankara, dupa ce au fost opriti de politie, relateaza BBC News.

Militantii – un barbat si o femeie – sunt suspectati ca voiau sa comita un atentat cu masina capcana. Ei au detonat explozibilii dupa ce politia le-a cerut sa predea armele.

Politia a actionat dupa ce a primit informatii despre complotul de atentat, a declarat guvernatorul de Ankara, Erkan Topaca, sugerand o legatura cu separatistii kurzi.

Topaca a precizat ca fortele de ordine i-au gasit pe cei doi ascunzandu-se la o ferma din districtul Haymana, in apropiere de capital, scrie News.ro.

“Nu este clara organizatia cu care au legaturi, dar, potrivit informatiilor pe care le-am primit este foarte probabil ca (barbatul – n.r.) are legaturi cu PKK”, a spus oficialul.

Potrivit BBC, cei doi agatasera un drapel turc de masina, ca acoperire. In vehicul au fost gasiti explozibili plastici si nitrat de amoniu.

Autoritatile cauta in prezent o a treia persoana cu legaturi cu cei doi atentatori.

Militantii kurzi au lansat mai multe atentate in Turcia, dupa prabusirea unui armistitiu intre PKK si Guvern, in 2015.

Presedintele turc a declarat ca PKK va fi „anihilat”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.