Candidatul republican la presedintie, Donald Trump, se afla in mijlocul unui scandal de proportii, dupa ce presa a publica o inregistrare din 2005 cu el, in care se lauda, in termeni vulgari, ca a intretinut relatii sexuale cu o femeie maritata, a carei identitate nu este precizata, dar si ca a pipait multe alte femei, spunand “cand esti un star, te lasa sa o faci”, relateaza Reuters.

In discutia inregistrata, Trump, care avea microfon, discuta intr-un autocar cu Billy Bush, gazda show-ului “Access Hollywood”, inainte de a filma un material pentru emisiune.

“Am incercat sa fac sex cu ea. Era casatorita. I-am facut avansuri (…), dar nu am ajuns nicaieri”, a spus Trump in clip.

El a vorbit si despre atractia sa pentru femei frumoase: “Incep pur si simplu sa le pup”. “Iar cand esti vedeta, te lasa (…). Poti sa le faci orice”, a adaugat el.

Intr-o declaratie scurta, Trump a descris inregistrarea drept “lauda de vestiar, o conversatie privata care a avut loc in urma cu multi ani”. El a dat asigurari ca declaratiile "nu reflecta cine sunt". "Am spus ca am gresit si imi cer scuze", a adaugat politicianul.

Trump, care a evocat in campanie infidelitatile presedintelui Bill Clinton pentru a o discredita pe rivala sa republicana, Hillary, a insistat: “Bill Clinton mi-a spus lucruri mult mai rele pe terenul de golf –nici macar pe aproape. Imi cer scuze daca cineva a fost ofensat”.

“Access Hoollywood” a confirmat existenta clipului, spunand ca l-a descoperit in arhiva sa.

Numerosi lideri republicani au criticat remarcile, publicate initial de Washington Post si care scad si mai mult popularitatea lui Trump in randul femeilor, deja destul scazuta, cu numai o luna inainte de alegerile prezidentiale din 8 noiembrie, scrie News.ro.

Presedintele Camerei Reprezentantilor, Paul Ryan, s-a declarat “scarbit” de comentarii si a anuntat ca nu va mai participa la un miting electoral in Wisconsin alaturi de el, asa cum era programat.

“Sper ca Trump va trata aceasta situatie cu seriozitatea pe care o merita si lucreaza pentru a demonstra tarii ca are un respect mai mare pentru femei decat sugereaza acest clip”, se arata intr-un comunicat al lui Ryan.

Presedintele Comitetului National Republican, Reince Preibus, a atras atentia ca “nicio femeie nu ar trebui descrisa in acesti termeni sau sa se vorbeasca despre ea astfel. Niciodata”.

Citeste si:
Victorie pentru Donald Trump. A câștigat alegerile interne din...
Victorie pentru Donald Trump....

Liderul majoritatii republicane din Senat, Mitch McConnell, a insistat ca aceste comentarii sunt “dezgustatoare” si ca Trump “trebuie sa isi ceara scuze direct femeilor si fetelor de peste tot”.

Jason Chaffez, congresman de Utah, a declarat pentru CNN ca isi retrage sustinerea pentru Trump, pentru ca nu si-ar putea privi fiica de 15 ani in ochi in caz contrar.

De asemenea, guvernatorul republican de Utah, Gary Herbert, a anuntat pe Twitter ca nu va mai vota pentru Trump. “In aceasta noaptea (vineri – n.r.), milioane de americani se confrunta cu momentul adevarului”, a spus Herbert.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.