Gradina Zoologica Schönbrunn din Viena a ales numele unui pui de panda urias - o femela - si a cerut ajutorul publicului larg pentru a alege un nume si pentru fratele geaman al acesteia, informeaza Reuters.

Yang Yang, o femela de panda urias, a nascut gemeni pe 7 august. Respectand o traditie ce are la baza rata deceselor extrem de ridicata in randul puilor de panda, gemenii vor primi nume abia dupa ce vor implini varsta de 100 de zile.

Aceasta data va fi pe 15 noiembrie, au precizat reprezentantii gradinii zoologice vieneze, potrivit news.ro.

Am gasit deja un nume pentru puiul femela, dar nu il vom dezvalui in acest moment”, a spus Dagmar Schratter, directorul gradinii zoologice.

Dupa trei masculi, suntem deosebit de incantati de venirea pe lume a unei femele si am spus mereu ca, daca va fi o femela, va trebui sa primeasca un nume special”, a adaugat Dagmar Schratter.

Gradina Zoologica din Viena a lansat un apel oficial prin care invita publicul larg sa ii trimita sugestii in privinta numelui pe care ar trebui sa il poarte puiul mascul. O lista scurta cu trei nume va fi alcatuita si publicata online, iar numele castigator va fi ales in urma unui vot public.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.