Autoritatile franceze au anuntat ca biserica catolica din localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray, care a fost atacata in luna iulie de doi jihadisti ai Statului Islamic, va fi redeschisa pentru prima slujba religioasa dupa atentatul soldat cu executarea in fata altarului a preotului octogenar Jacques Hamel. Credinciosii se vor aduna in micul oras pentru o ceremonie solemna si o slujba de comemorare a preotului catolic ucis, transmite BBC

Atacul sangeros a fost comis de doi adolescenti radicalizati si revendicat de catre gruparea terorista Stat Islamic. Cei doi jihadisti adolescenti au fost impuscati mortal de fortele de securitate franceze, dupa ce au iesit din biserica catolica folosind trei maicute drept scuturi umane.

Jihadistii l-au executat pe preotul octogenar in fata altarului, in timp ce strigau lozinci in araba, iar un al doilea credincios a fost ranit in atacul asupra bisericii din Saint-Etienne-du-Rouvray, o localitatea situata in apropierea metropolei Rouen.

Mii de persoane au luat parte la funeraliile preotului octogenar din Rouen.

De asemenea, membrii comunitatii musulmane au promis ca vor lua parte la prima slujba religioasa dupa redeschiderea bisericii vizate de atac, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.