In nordul Siberiei s-a propus sacrificarea a unui sfert de milion de reni pana la Craciun pentru a reduce riscul unei epidemii de antrax, scrie The Guardian.

Se estimeaza ca exista peste 700.000 de astfel de animale in regiunea Yamalo-Nenets, in zona arctica a tundrei vest-siberiene, cea mai mare populatie de reni din lume.

Circa 300.000 dintre ei sunt in peninsula Yamal, ceea ce a ridicat ingrijorari privind pascutul excesiv si densitatea cirezilor, care a ar putea facilita raspandirea bolii, potrivit Siberian Times.

Dmitry Kobylkin, guvernatorul regiunii Yamalo-Nenets, a cerut elaborarea unui plan de reducere a populatiei cu 250.000 de animale.

Sacrificarile sunt tinute in mod traditional in noiembrie si decembrie, dar se estimeaza ca numarul renilor ce vor fi ucisi va fi semnificativ mai mare din cauza cazurilor de antrax din ultimele luni.

Supranumita boala “zombie”, se crede ca a reaparut dupa ce temperaturile neobisnuit de ridicate au scos la iveala cadavrul unui ren care a murit de antrax acum cateva decenii, eliberand in mediu bacteria, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.