Candidatul republican Donald Trump a oferit asigurari, in cadrul intrevederii cu premierul Benjamin Netanyahu, ca, in cazul in care va fi ales presedinte, SUA ar recunoaste Ierusalimul drept capitala nedivizata a Israelului, informeaza Reuters.

In cadrul unei intalniri, care a durat mai mult de o ora la Trump Tower din New York, candidatul republican i-a spus lui Netanyahu ca sub administratia sa, Statele Unite ar "recunoaste Ierusalimul drept capitala nedivizata a statului Israel".

In ciuda faptului ca Israelul considera Ierusalimul drept capitala sa, putine tari recunosc acest lucru, printre ecestea numarandu-se si Statele Unite. Cele mai multe natiuni isi au ambasadele la Tel Aviv, scrie telegrafonline.ro.

In plus, palestinienii doresc sa stabileasca la Ierusalimul de Est capitala statului pe care doresc sa-l infiinteze, in Cisiordania si Fasia Gaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.