Robert Fico, premierul Slovaciei, a declarat ca Uniunea Europeana se va asigura ca procesul de iesire al Marii Britanii din Blocul comunitar va fi unul "extrem de dureros", informeaza site-ul ziarului britanic The Independent.

Robert Fico a afirmat ca Marii Britanii nu i se va permite sa transforme muncitoriii care fac parte din statele membre UE in "cetateni de clasa a doua", in timp ce statul britanic inca se bucura de beneficiile pietei libere.

Acesta a declarat publicatiei Financial Times ca: "va fi foarte dificil pentru Marea Britanie, foarte dificil".

Potrivit lui Fico, Uniunea Europeana va folosi Brexitul pentru a demonstra celorlalte state membre importanta ramanerii in UE. Fico a adaugat ca desi o respecta pe Theresa May, premierul Marii Britanii, nu invidiaza pozitia actuala a acesteia. Alaturi de ceilalti muncitori din UE, Slovacia va solicita "tratament egal" pentru cetatenii slovaci care lucreaza in Marea Britanie.

Potrivit lui Fico, in Europa de Est exista o stare de "nervozitate si teama" in privinta liberei circulatii a muncitorilor UE in Marea Britanie.

Premierul Theresay May a refuzat sa garanteze statutul cetatenilor UE din Marea Britanie, dar a insistat asupra faptului ca doreste ca acestia sa ramana in statul britanic, in cazul in care si britanicii sunt respectati in celelalte statele membre UE, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.