Norvegia, tara care are una din cele mai mici populatii de lupi, vrea sa reduca si mai mult numarul acestor animale salbatice.

Organizatiile de mediu au criticat planul autoritatilor prin care le este permis vanatorilor sa ucida pana la 47 de lupi, din totalul estimat de 68 pe care il are Norvegia.

The Guardian relateaza ca vanatoarea este un sport popular in Norvegia. Numai anul trecut, peste 11.000 de vanatori au aplicat pentru licenta de a ucide 16 lupi. Este vorba, asadar, despre 700 de oameni care au dorit sa impuste un singur animal salbatic.

Guvernul norvegian a justificat masura de anul acesta - care este si cea mai mare reducere a populatie de lupi din ultimul secol - prin faptul ca animalele salbatice au atacat mai multe turme de oi.

In replica, organizatiile de mediu au precizat ca pagubele sunt minime si ca raspunsul autoritatilor este disproportionat, scrie Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.