Fostul presedinte francez Jacques Chirac, in varsta de 83 de ani, a fost spitalizat duminica dupa-amiaza pentru tratarea unei infectii pulmonare, potrivit ginerelui sau.

Chirac a condus statul francez timp de 12 ani, insa a fost rareori vazut in public dupa finalizare celui de-al doilea mandat prezidential in 2007, relateaza AFP.

”Chirac a fost spitalizat in aceasta dimineata la Pitie-Salpetriere in Paris, pentru a fi tratat in urma unei infectii pulmonare”, a declarat ginerele Frederic Salat-Baroux. Acesta a mentionat ca fostul lider francez va ramane in spital cel putin pentru zilele urmatoare.

Se pare ca fostul presedinte tocmai s-a intors dintr-o vizita in Maroc.

Jacques Chirac este cel mai bine amintit pe plan international pentru opozitia sa fata de interventia militara americana din Irak. Franta a refuzat in 2003 sa participe la invazia irakiana, in ciuda apartenentei la NATO.

Fostul presedinte a suferit un atac de cord in timpul celui de-al doilea mandat, care a avut un impact negativ de durata asupra starii sale de sanatate. Din acest motiv, Chirac a aparut rareori in public dupa finalizarea mandatului la Palatul Elysee, relateaza News.ro.

La finele anului trecut, fostul lider francez a petrecut doua saptamani in spital, iar familia sa a sustinut ca sufera de oboseala.

Totusi, se pare ca starea de sanatate a politicianului s-a imbunatatit in ultimele saptamani.

Jacques Chirac a fost diagnosticat in urma cu cativa ani cu o boala neurologica degenerativa, care i-a determinat pe procurorii francezi sa nu forteze in 2011 audierea fostului presedinte in fata instantei pentru procesul sau de coruptie.

Acesta a primit o pedeapsa de doi ani cu suspendare pentru ca a participat la crearea a 28 de locuri de munca false pentru angajatii partidului conservator in timpul mandatului de primar al Parisului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.