Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis, sambata, presedintelui Republicii Italiene, Sergio Mattarella, un mesaj de condoleante, in urma trecerii in nefiinta a fostului presedinte italian Carlo Azeglio Ciampi.

”Pro-european convins, sustinator al introducerii monedei comune europene, presedintele Carlo Azeglio Ciampi a promovat extinderea Uniunii Europene intr-o perioada in care Romania aspira sa devina stat membru. A fost unul dintre sustinatorii tarii mele in toata perioada de negocieri si de pregatire pentru aderare, reafirmand, cu fiecare ocazie, sprijinul Italiei, in virtutea indestructibilelor legaturi istorice dintre romani si italieni si a exceptionalelor relatii economice si politice bilaterale dezvoltate intre Romania si Italia dupa 1990”, se arata in mesajul presedintelui Romaniei.

Totodata, presedintele Klaus Iohannis a exprimat sincere condoleante, atat in nume personal, cat si in numele poporului roman, fata de trecerea in nefiinta a Presedintelui Ciampi, personalitate remarcabila a vietii politice italiene, informeaza News.ro.

Guvernul italian a anuntat vineri decesul fostului presedinte Carlo Azeglio Ciampi, care a jucat un rol esential in aderarea tarii la zona monetara euro in timpul mandatelor succesive de prim-ministru, ministru de finante si presedinte. Ciampi, care a fost de-a lungul vietii un economist recunoscut, a murit la varsta de 95 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.