Amsterdamul a negociat un acord cu Berlinul pentru a deporta cel putin jumatate din cei 900 de migranti, care au trecut frontiera olandezo-germana fara sa depuna cerere de azil si au ajuns sa fie gazduiti de Olanda. Insa, autoritatile olandeze sustin ca inregistrarea initiala ar trebui sa fie luata in considerare, pentru ca migrantii sa fie deportati peste frontiera, scrie Russia Today.

Initial, autoritatile germane au refuzat sa-i primeasca inapoi pe cei 900 de migranti. Insa, un purtator de cuvant al ministerului Securitatii si Justitiei din Olanda a precizat ca partea germana a acceptat dupa negocieri dificile sa primeasca inapoi jumatate din migranti pentru a respecta principiul ”distribuirii egale”.

Autoritatile olandeze au facut apel la Regulamentul de la Dublin, care mentioneaza ca solicitantii de azil sunt responsabilitatea statelor europene in care sunt inregistrati prima data. Potrivit unui reprezentant guvernamental german, cei 900 de migranti doar au traversat tara si nu au fost inregistrati ca solicitanti de azil.

Olandezii au insistat ca inregistrarea initiala a migrantilor a fost facuta de catre autoritatile germane, chiar daca acestia nu au depus cereri de azil.

Intre timp, un avocat olandez, care-i reprezinta pe migranti, a avertizat ca acestia nu vor fi deportati inapoi in Germania, pentru ca au fost completate doar documente de inregistrare si nu cereri de azil, asa cum cere legislatia, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.